Επιστολή ΠΑ.Σ.Κ για ξένους καλαθοσφαιριστές

Προς εκπροσώπους ΜΜΕ

ΘΕΜΑ : ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2022-2023

Καταρχήν θα ήταν παράλειψη μας, προτού προχωρήσουμε στο θέμα για το οποίο αποστέλνεται η παρούσα επιστολή, να μην συγχαρούμε την Εθνική Γυναικών για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Χωρών 2022. H ανταγωνιστικότητα και το πάθος που επέδειξαν για να σηκώσουν στην υψηλοτέρα των θέσεων την σημαία της χώρας μας, είναι αξιοζήλευτα.

Ερχόμενοι τώρα στο θέμα της παρούσας επιστολής, θα θέλαμε να κοινοποιήσουμε την θέση του Παγκύπριου Συνδέσμου Καλαθοσφαιριστών αναφορικά με την ευρέως φημολογούμενη πρόθεση των Σωματείων για αύξηση του αριθμού των μη γηγενών καλαθοσφαιριστών στο Πρωτάθλημα μας για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Η θέση του Συνδέσμου λοιπόν παραμένει στην παρούσα φάση μια και αμετάκλητη και δεν είναι άλλη από το «Τρεις ξένοι σε κάθε ομάδα». Είναι οφθαλμοφανές πως με την μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών τα τελευταία χρόνια, το Κυπριακό «προϊόν» αναβαθμίστηκε και άρεσε στο φίλαθλο κοινό που το τίμησε με την παρουσία του σε διάφορες περιπτώσεις. Άλλωστε μετά από πολλά χρόνια είδαμε να γεμίζουν γήπεδα σε αντρικό, γυναικείο αλλά και αναπτυξιακό επίπεδο.

Με την σταθεροποίηση του αριθμού των τριών ξένων καλαθοσφαιριστών σε κάθε ομάδα θα δοθεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναβαθμιστεί περαιτέρω ο ρόλος του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή αλλά και να δημιουργηθεί μια ισχυρή Εθνική Ομάδα Αντρών, εν όψει και της μεγάλης πρόκλησης που έχουμε ενώπιον μας, την συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ 2025.

Εν κατακλείδι, θεωρούμε ότι η διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης με τους τρεις ξένους καλαθοσφαιριστές είναι μονόδρομος και πρέπει να συνεχιστεί για το καλό όχι μόνο του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή αλλά και για το συμφέρον της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας γενικότερα. Εξάλλου όπως αναφέραμε και στο παρελθόν, η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα.

Με τιμή,

Δ.Σ ΠΑ.Σ.Κ

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s