Δηλώσεις Εκτελεστικού Προέδρου ΠΑ.Σ.Κ ημερομηνίας 28/6/2020

Για τους στόχους του νέου Δ.Σ.:

Ο στόχος του Συνδέσμου είναι ένας και μοναδικός. Η βελτίωση των συνθηκών που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως οι Κύπριοι Καλαθοσφαιριστές/Καλαθοσφαιρίστριες είτε αυτοί αγωνίζονται στην Α’ Κατηγορία, στην Β’ Κατηγορία, είτε στα αναπτυξιακά. Απώτερος σκοπός μου είναι η επαγγελματοποίηση του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή σε όλα τα επίπεδα αλλά και η βελτίωση του στάτους του.
Υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να γίνουν και τόσο εγώ όσο και το ΔΣ του Συνδέσμου αναγνωρίζουμε ότι έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαστε συνειδητοποιημένοι και αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορούν να αλλαχθούν όλα όσα θέλουμε από την μια μέρα στην άλλη.

Για τα μέλη του συνδέσμου:

Είναι αλήθεια πως η προσέλευση στην Γενική Συνέλευση ήταν πολύ ικανοποιητική, αφού τα περίπου 70 μέλη που συγκεντρώθηκαν είναι κατ΄ομολογία η μεγαλύτερη κινητοποίηση Καλαθοσφαιριστών στην ιστορία. Πραγματικά είναι κάτι που με ευχαριστεί αφάνταστα, όμως μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο και για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τα κλιμάκια σε κάθε επαρχία. Να αναφέρω πως στις 3 Ιουλίου ημέρα Παρασκευή και ώρα 20:00 στο γήπεδο του Αστέρα (Γυμνάσιο Καλογεροπούλου) θα γίνει στη Λεμεσό μία συνάντηση με τους καλαθοσφαιριστές της πόλης, η οποία θα είναι η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα γίνουν σε κάθε επαρχία. Πληροφοριακά οι Υπεύθυνοι στο Κλιμάκιο Λεμεσού είναι ο Σάιμον Μιχαήλ και η Πέτρα Όρλοβιτς. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν οι καλαθοσφαιριστές τους στόχους και στη Λεμεσό μία συνάντηση με τους καλαθοσφαιριστές της πόλης, η οποία θα είναι η πρώτη από μία σειρά συναντήσεων που θα γίνουν σε κάθε επαρχία. Πληροφοριακά οι Υπεύθυνοι στο Κλιμάκιο Λεμεσού είναι ο Σάιμον Μιχαήλ και η Πέτρα Όρλοβιτς. Σκοπός μας είναι να γνωρίσουν οι καλαθοσφαιριστές τους στόχους και το όραμα του Συνδέσμου, αλλά και να γράψουμε νέα μέλη. Στόχος μας είναι, ο Σύνδεσμος να μην αποτελείται μόνο από καλαθοσφαιριστές των Εθνικών ομάδων και της Α’ κατηγορίας. Την Β’ Κατηγορία την σέβομαι πάρα πολύ, γνωρίζω τις θυσίες που κάνουν αυτά τα παιδία, όπως επίσης γνωρίζω και τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν κάθε Σαββατοκύριακο. Θα δώσουμε μεγάλη βάση στην Β’ κατηγορία. Κάποια πράγματα που γίνονται εκεί είναι ανεπίτρεπτα και πρέπει να αλλαχθούν πάραυτα. Έχω κάποιες συγκεκριμένες εισηγήσεις προς την Ομοσπονδία επί του θέματος και είμαι σίγουρος ότι ο Πρόεδρος θα τις εισακούσει.

Για μείωση των ξένων:
Χαιρετίζουμε την απόφαση των μελών του ΔΣ της Κ.Ο.Κ. για την μείωση των ξένων και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που εισακούστηκαν οι θέσεις που εξεφράσαμε μέσω της επιστολής μας ημερομηνίας 25 Ιουνίου 2020. Τώρα είναι η σειρά των καλαθοσφαιριστών μας, να αποδείξουν πως μπορούν να σταθούν σε επαγγελματικό επίπεδο, κάτι που σημαίνει πως θα πρέπει να βάλουν πολλές ώρες δουλειάς στο γήπεδο, ώστε να κερδίσουν με την αξία τους τη συμμετοχή τους. Η μείωση των ξένων στους τρεις, δεν σημαίνει πως «χαρίζεται» μία θέση στον Κύπριο καλαθοσφαιριστή. Θα πρέπει να ιδρώσει στο γήπεδο, να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, για να αποδείξει πως η απόφαση που πήρε το ΔΣ της ΚΟΚ, ήταν σωστή! Τόσα χρόνια όλοι μιλούσαμε και ζητούσαμε μείωση των ξένων Καλαθοσφαιριστών. Έγινε. Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Είμαι σίγουρος ότι οι Κύπριοι θα πάρουν την ευκαιρία από τα μαλλιά.

Για την σμίκρυνση της ερχόμενης σεζόν:
Λαμβάνοντας υπόψη τις καταστάσεις μετά την πανδημία του Κορωνοϊού και θέλοντας να βοηθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας τα σωματεία, από οικονομικής άποψης, δεχτήκαμε την μείωση της διάρκειας της σεζόν. Η βιωσιμότητα των σωματείων είναι πολύ σημαντική και ο Σύνδεσμος κινήθηκε προς αυτή την κατεύθυνση. Φτάνει βέβαια αυτό το μέτρο να ισχύσει μόνο για φέτος, γιατί όλοι αντιλαμβανόμαστε πως η μικρή διάρκεια του πρωταθλήματος, φέρνει πολλαπλά προβλήματα.


Για τις επόμενες κινήσεις του Συνδέσμου:
Εκτός από τις συνελεύσεις ανά επαρχία που προανάφερα, έχουμε πολλά ακόμα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε και να επιλύσουμε. Η όρεξη υπάρχει και σε συνεργασία με τον Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, αλλά και τα Σωματεία, είμαστε σίγουροι πως θα κάνουμε πολλά βήματα μπροστά για το καλό του Μπάσκετ μας.

Πηγη: triponta.com.cy (Αντώνης Κατσαρός)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s