ΘΕΜΑ : ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ 25/06/2020

27/6/2020

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, με την παρούσα ανακοίνωση επιθυμεί να τοποθετηθεί αναφορικά με την τελευταία χρονικά απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κ.Ο.Κ. για μείωση των μη γηγενών Καλαθοσφαιριστών από 5 (πέντε) σε 3 (τρείς) για την επερχόμενη Καλαθοσφαιρική Αγωνιστική Περίοδο.

Αρχικά, σαν ΠΑ.Σ.Κ. θα θέλαμε να χαιρετίσουμε την εν λόγω απόφαση όπως αυτή ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ της Κ.Ο.Κ. Ιδιαίτερη ικανοποίηση μας προσδίδει επίσης και το γεγονός ότι οι εισηγήσεις και οι θέσεις μας φαίνεται να εισακούστηκαν και να λήφθηκαν υπόψη από του αρμόδιους.

Με την μείωση των μη γηγενών καλαθοσφαιριστών δύναται μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναβαθμιστεί ο ρόλος του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή ευελπιστώντας στην βελτίωση του Κυπριακού Καλαθοσφαιρικού προϊόντος και κυριότερα στην δημιουργία μιας πιο ανταγωνιστικής Εθνικής ομάδας.

Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τονιστεί ότι η εν λόγω απόφαση δεν μας καθησυχάζει καθόλου αφού πλέον τα φώτα στρέφονται στους Κύπριους Καλαθοσφαιριστές στους ώμους των οποίων εναποτίθεται μεγάλος βάρος και ευθύνη για να βγάλουν τόσο τους εαυτούς τους όσο και τα Σωματεία που τους εργοδοτούν ασπροπρόσωπα. Ο Κύπριος Καλαθοσφαιριστής αναγνωρίζει ότι θα πρέπει με σκληρή δουλεία και αφοσίωση στο άθλημα, να αγωνιστεί για την αναβάθμιση του κύρους του Κυπριακού Καλαθοσφαιρικού προϊόντος.

Για να στεφθεί με επιτυχία αυτή η νέα προσπάθεια απαιτείται η συνδρομή όλων των εμπλεκόμενων μερών και εμείς σαν ΠΑ.Σ.Κ επαναλαμβάνουμε ότι θα σταθούμε αρωγός σε αυτή την προσπάθεια που άρχισε.

Διατελώ,

Νικόλας Π. Κωνσταντίνου
Εκτελεστικός Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Κ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s