ΘΕΜΑ:Καλαθοσφαιρική Αγωνιστική Περίοδος 2020-2021


Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Κ. και τα μέλη του, παρακολουθώντας στενά όλες ανεξαιρέτως τις εξελίξεις γύρω από το χώρο της Καλαθόσφαιρας και συγκεκριμένα τις αποφάσεις που πάρθηκαν από τα Σωματεία και εγκρίθηκαν από την Κ.Ο.Κ., επιθυμούν να επισημάνουν τα ακόλουθα:

  • Αντιλαμβανόμενοι τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες της “μετά” Κορωνοϊού εποχής και σεβόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν διάφοροι συνάνθρωποι μας, εταιρείες και κατ’ ισχυρισμόν τα ίδια τα Σωματεία, αποφασίσαμε όπως αποδεχθούμε την κατ’ εξαίρεση μείωση του χρονικού διαστήματος διεξαγωγής της επόμενης Καλαθοσφαιρικής Αγωνιστικής Περιόδου. Επαναλαμβάνεται και τονίζεται ότι ο ΠΑ.Σ.Κ συγκατατίθεται στην ως άνω αναφερόμενη μείωση αποκλειστικά και μόνο για την επόμενη αγωνιστική περίοδο και σε καμία περίπτωση δεν θα ετπτραπεί η δημιουργία «προηγούμενου» καθώς ένα τέτοιο σενάριο θα ήταν καταστροφικό για την ίδια την Κυπριακή Καλαθόσφαιρα, Διαβεβαιώσεις εξάλλου πήραμε από την ίδια την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας την οποία και εμπιστευόμαστε.
  • Θα ήταν παράλειψη μας να μην αναφέρουμε ότι μας ξενίζει αφάνταστα η στάση της μειονότητας των Σωματείων που αρνούνται την αριθμητική μείωση των ξένωνΙκοινοτικών Καλαθοσφαιριστών από 4 (τέσσερις) σε 3 (τρεις). Μάλιστα, εξ όσων έχουμε πληροφορηθεί συγκεκριμένο Σωματείο απαιτεί απεριόριστο αριθμό ξένων/κοινοτικών Καλαθοσφαιριστών. Περιττό να αναφέρουμε ότι τέτοιου είδους θέσεις θέτουν σε κίνδυνο την βιωσιμότητα του Κύπριου Καλαθοσφαιριστή και κατά συνέπεια της Κυπριακής Καλαθόσφαιρας. Στο παρόν στάδιο δεν κρίνεται σκόπιμο να κατονομαστούν τα εν λόγω Σωματεία, να είσαστε σίγουροι όμως ότι αν και εφόσον χρειαστεί θα το κάνουμε χωρίς κανένα απολύτως δισταγμό. Διερωτώμεθα δε, πως γίνεται από την μια αυτά τα Σωματεία να αποφασίζουν για οικονομικούς λόγους την μείωση της χρονικής διάρκειας της Καλαθοσφαιρικής Αγωνιστικής περιόδου και από την άλλη τα ίδια Σωματεία να μην συγκατατίθενται στην μείωση των ξένωνΙκοινοτικών Καλαθοσφαιριστών, που η κάθοδος τους στοιχίζει δεκάδες χιλιάδες Ευρώ.
  • Ο ΠΑ.Σ.Κ. και τα μέλη του θα είναι αρωγός στην προσπάθεια των πλείστων Σωματείων και της Κ.Ο.Κ. για μείωση των ξένων/κοινοτικών Καλαθοσφαιριστών και την αναβάθμιση του ρόλου του Κύπρου Καλαθοσφαιριστη.

Διατελω,

Νικόλας Κωνσταντίνου

Εκτελεστικός Πρόεδρος ΠΑ.Σ.Κ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s